Moederdag

Ze is misschien wel een van de belangrijkste personen in je leven: je moeder. Al vanaf het moment dat je gevormd wordt in de buik, is zij een bepalende factor in je leven. Ze helpt je met een luisterend oor en opgroeien tot de persoon die je nu bent. 

Op de tweede zondag van mei staan we daar graag even bij stil op Moederdag. En dat doe je natuurlijk met een mooie bos bloemen! Want bloemen toveren een lach op iemands gezicht en zeker ook bij jouw moeder.

Waarom vieren we Moederdag?

Wist je dat Moederdag in de huidige vorm ooit begon met het geven van bloemen? In de Griekse oudheid was er een speciale dag om Rhea, de moeder van de goden, te eren. Sinds 1924 is Moederdag ook in Nederland een feit, vier jaar later werd het zelfs een officiële dag. 

Moederdag is in 1907 in de Verenigde Staten ontstaan in de manier waarop we deze dag tegenwoordig ook kennen. Anna Marie Jarvis begon in de Verenigde Staten een dag om moeders te promoten. Dit deed ze omdat een jaar eerder haar moeder overleed op de tweede zondag van mei. Ze wilde iets doen om een eerbetoon alle moeders te brengen. Daarom gaf ze op de tweede zondag in mei een anjer aan iedere moeder die in de kerk aanwezig was.  

Anna Marie verspreidde haar boodschap en werkte samen met scholen, zakenmensen en politici. In 1910 werd door de gouverneur van West-Viriginia opgeroepen om Moederdag te vieren. Vier jaar later nam Woodrow Wilson, de toenmalige president van de VS, de beslissing dat de tweede zondag in mei voortaan de nationale feestdag Mother’s Day zou zijn. 

Met bloemen. Want bloemen zeggen alles. Een mooie blijk van waardering. En je laat zien hoeveel je moeder voor je betekent.

Speciaal voor Moederdag maken wij een bijzonder verrassingsboeket. En dat is niet alleen een verrassing voor haar, maar ook voor jou. We kiezen voor de mooiste bloemen uit het seizoen die op het moment beschikbaar zijn. En wil je dat zij liever zelf een keuze maakt? Dat kan natuurlijk ook: we hebben daarvoor onze speciale Bloemetje Bezorgen Cadeaukaart. Zie de groene button met het cadeautje op deze pagina.

De voordelen

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.