Let op! In de kerstvakantie zijn niet al onze bloemisten alle dagen geopend.

Valentijnsdag

Verras je Valentijn met boeketten van Bloemetje Bezorgen. Valentijnsbloemen: die wil je hebben op dé dag van de liefde. Want zo mogen we Valentijnsdag toch wel noemen. Op 14 februari staan we even stil bij diegene die we stiekem leuk vinden: onze vriend/vriendin, man/vrouw of gewoon iemand die het verdient. Met Valentijnsdag wil je diegene natuurlijk verrassen met een mooi boeket van Bloemetje Bezorgen. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij.

Valentijnsdag

Filter op prijs
De voordelen
Bestseller
Zonnestraal
Zonnestraal
Vanaf: 21,95
Bestseller
Liefdevol_Roze_XL
Liefdevol Roze
Vanaf: 28,95
Bestseller
las-vegas_XL
Las Vegas
Vanaf: 26,95
Bestseller
rode rozen 30
Rode Rozen
Vanaf: 35,00
Bestseller
Liefdevol_Voorjaarsboeket_XL
Liefdevol Voorjaarsboeket
Vanaf: 23,95
Bestseller
charming-sunshine
Charming Sunshine
Vanaf: 27,95
Bestseller
Pink_Paradise_XL
Pink Paradise
Vanaf: 21,95
Bestseller
Rozen Roze
Roze Rozen
Vanaf: 35,00
Bestseller
Rozen Wit
Witte Rozen
Vanaf: 35,00

Ontstaan Valentijnsdag

De geschiedenisboeken vertellen dat 14 februari samenvalt met de feestdag van twee Christelijke martelaren die Valentinus heetten. Maar die hebben eigenlijk helemaal niets te maken met de feestdag die Valentijnsdag vandaag de dag is haha. Valentijnsdag is in de twintigste eeuw vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar Nederland. Hier is het sinds midden jaren negentig behoorlijk populair. Nog altijd besteedt een flink deel van de bevolking aandacht aan Valentijn.

Voordat het commercieel werd, was Valentijnsdag een vruchtbaarheidsfeest. In de middeleeuwen, in de achttiende eeuw, werd geopperd om het feest Lupercalia, op 14 februari te vieren. Het was oorspronkelijk een Romeins vruchtbaarheidsfeest dat op de 15e werd gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en huwelijk, en Pan, de god van de natuur.

Van die oorspronkelijke gedachte is Valentijnsdag tegenwoordig geëvolueerd in een dag waarop je jouw geliefde eens flink wilt verrassen. Dat doe je met een presentje, een mooie bos bloemen bijvoorbeeld.

Traditioneel een roos

De bloem die het beste past bij Valentijnsdag is natuurlijk de roos. Die is er in verschillende kleuren:

  • Rood: symbool voor liefde en respect.
  • Wit: symbool voor echte liefde, puurheid, waardigheid en reinheid.
  • Roze: symbool voor geluk, dankbaarheid en zuiverheid.
  • Oranje. Symbool voor verlangen, waardering en sympathie.
  • Geel: symbool voor intieme vriendschap en verbondenheid.

Uiteraard past de rode het beste bij Valentijnsdag, maar als je voor een andere kleur zou willen gaan kan dat natuurlijk ook. Andere vrolijke en liefdevolle boeketten hebben we natuurlijk ook in ons assortiment, als je daarvoor wilt kiezen.

Bestel voor 13 uur, zelfde dag bezorgd

Lees je dit op Valentijnsdag en wil je nog gauw jouw geliefde blij maken? We bezorgen nog dezelfde dag als je voor 13 uur bestelt (maandag tot en met zaterdag). We hanteren ook een zeven dagen vers garantie. Deze door ons extra aangeboden garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Dit doen we omdat we extra scherp zijn op de kwaliteit tijdens het inkopen. Dus je kunt er vanuit gaan dat de bloemen er fantastisch uitzien en jij en je partner een fantastische Valentijnsdag hebben.

Bloemetje Bezorgen: jouw lokale bloemist

Waarom bij ons bestellen? Als je een voorstander bent van lokaal bestellen, dan geven we je voldoende argumenten 😉. Bloemetje Bezorgen is mijn initiatief, mijn naam is Jeroen Kuiper. Ik help lokale vakmensen door online zichtbaar te zijn. Zodat bloemisten bezig kunnen met hun passie: mooie boeketten maken voor Valentijnsdag en andere gelegenheden.

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2022 reviews.