Verzorgen bloemen

Je hebt een prachtig boeket gekocht (of gekregen) en daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Maar wat moet je dan doen om dit voor elkaar te krijgen? Bloemetje Bezorgen heeft tien handige en praktische tips samengesteld om de bloemen zo lang mogelijk goed te houden.

Heb je bloemen gekocht zonder vaas? Zet de bloemen dan zo snel mogelijk in een vaas met water. Bloemen hebben zo snel mogelijk water nodig nadat je ze hebt gekocht.

Wanneer je de bloemen in de vaas wilt zetten, check dan eerst goed of de vaas goed schoon is. Is dit niet het geval? Zorg dan dat je de vaas goed schoonmaakt. Dit doe je met een duurzaam schoonmaakmiddel en een ronde spons.

Frisdrank in het water. Het klinkt misschien gek, maar het helpt echt. In frisdrank zitten zuren en suikers en die zorgen ervoor dat je bloemen langer mooi blijven. Wel is dit lastiger om te doseren dan gewoon snijbloemenvoedsel.

Snijbloemenvoedsel toedienen is nog altijd de beste optie. De bloemen blijven hierdoor langer in leven.
Snij de stelen schuin af. Een tip die je misschien al wel opvolgt, maar belangrijk genoeg om hier toch te melden. De reden hierachter? De stelen kun je zien als wonden. Als ze een tijd uit het water zijn, dan nemen ze niet genoeg water op. Daarom snijd je ze dus nog even af. Schuin, omdat je op die manier een groter oppervlak bereikt en er dus meer water opgenomen kan worden.
Gebruik bij het afsnijden van de stelen geen schaar, maar een scherp mesje. De steel kan indeuken wanneer je een schaar gebruikt. Het maakt niet uit of de steel heel kort is, want die neemt juist veel water op.
Na een paar dagen kunnen bladeren gaan hangen. Let erop dat ze niet in het water hangen. Bacteriën kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen via de bladeren.

De locatie waar je het boeket neerzet is ook belangrijk. Een plek waar het tocht is niet handig, want door tocht vindt er verdamping plaats. Bloemen gaan dan hangen, terwijl ook warmte slecht is voor een boeket. Ook in de buurt van rijp fruit en sigarettenrook is een bloem geen lang leven beschoren. Dit komt door de stof ethyleen, dat daarbij vrijkomt.

Ververs regelmatig ook even het water. Ook is het dan goed om wat extra snijbloemenvoedsel toe te dienen.
Haal ook verwelkte bloemen snel uit de vaas. Die maken ethyleen aan, waardoor de andere bloemen sneller gaan verwelken. Heb je iets gehad aan deze tips? We hopen het. Mocht je nog een tip hebben die absoluut niet mag ontbreken op deze pagina, neem dan contact met ons op.
De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.