Crocosmia: Zuid-Afrikaanse pracht 

Crocosmia rood

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Crocosmia.

Crocosmia, ook bekend als de Montbretia, is een betoverende zomerbloem met een rijke geschiedenis en unieke eigenschappen. Laten we dieper duiken in deze opvallende bloem.

Kleurrijke variëteiten

Crocosmia betovert met een scala aan kleuren, elk met zijn eigen betekenis. De diep oranje tinten stralen vreugde uit, terwijl helderrood passie en energie symboliseert. Zachte gele en zalmroze kleuren bieden een subtiele charme, terwijl wit staat voor zuiverheid. Crocosmia’s diverse kleurenpalet geeft tuiniers de mogelijkheid om emoties en boodschappen te uiten in hun tuinontwerp.

Verzorgingstips voor Crocosmia

De Crocosmia gedijt met minimaal onderhoud en gedijt in verschillende omstandigheden. De bloem straalt het meest in de zomer en vereist regelmatig water en goed doorlatende grond. Om een weelderige groei te bevorderen, is het aanbevolen om uitgebloeide bloemstelen na de bloei te snoeien.

Crocosmia

De Crocosmia als blikvanger

De Crocosmia kan de tuin verfraaien als een prachtige blikvanger. Na het bloeiseizoen, meestal in de herfst, is snoeien aan te raden voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

Historie

De Crocosmia heeft een boeiende geschiedenis en veroverde de harten van tuinliefhebbers door de eeuwen heen. De oorsprong van de bloem ligt in Zuid-Afrika, waar ze in het wild groeien. De bloem heeft zich verspreid naar vele delen van de wereld. Het is een betrouwbare keuze voor tuinders, omdat het weinig onderhoud vereist. Het gedijt in zowel de volle zon als halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. In de laatste decennia wordt de bloem in Nederland gekweekt, met als grootste exportlocatie? Het Verenigd Koninkrijk.

Crocosmia geel

Wist je dat…

  • De naam afstamt van het Griekse krokos (saffraan) en osme (geur).
  • Je de bollen het beste in het voorjaar kunt kopen? In het najaar bloeien ze dan.
  • Er ook soorten zijn die bessen bevatten? Het gele sap eruit kan gebruikt worden als vervanging van het populaire saffraan.

Je kunt bij ons bloemen bestellen bij lokale bloemisten door heel Nederland, zoals Enschede, Leiden en Zwolle.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2521 reviews.