Bestaan groene bloemen?

Vrouwenmantel

Groene bloemen, het klinkt best een beetje gek. Want ken jij bloemen die dezelfde kleur hebben als de steel? Nou, het antwoord zal je misschien verbazen, maar er zijn behoorlijk wat groene bloemen. We vertellen je er graag meer over.

De kleur groen is de kleur van leven, natuur en energie. Groen staat symbool voor groei, veiligheid en het milieu. Het is een zogeheten secundaire kleur en staat tussen geel en blauw in. Het is het tegenovergestelde van rood. Groen wordt in boeketten vaak gebruikt ter opvulling. Groene bloemen vallen daardoor wat minder snel op dan bijvoorbeeld rood of paars.

Welke bloemen zijn er in het groen?

Je bent vast benieuwd welke bloemen er zoal in het groen zijn. Daarom geven we je hieronder een opsomming van de meest voorkomende groene bloemen.

Stinkend nieskruid. Overblijvend Bingelkruid. Akkerleeuwenklauw. Zandhoornbloem. Muizenstaart. Eenjarige Hardbloem. Breukkruid. Kroontjeskruid. Hennep. Hazepootje. Kleine Majer. Vrouwenmantel. Varkensgras. Kalmoes. Grote Brandnetel. Brave Hendrik. Hop. Witte Ganzevoet. Appelblad. Struikklimop. Skimmia.

Dit is slechts een opsomming. Ongetwijfeld zullen er nog meer groene bloemen zijn. Mocht je er eentje tegenkomen waarvan je vindt dat die in het rijtje moet komen te staan, laat het ons dan weten. Deze bloemen zijn er in verschillende tinten groen. Daardoor vallen ze toch nog op tussen het bladgroen.

Brandnetel

Groene bloemen bestellen

Nu je weet dat er groene bloemen bestaan, wil je natuurlijk kijken of je die bij ons kunt bestellen. Dat kan. In ons assortiment hebben we diverse boeketten voor ieder jaargetijde en voor iedere gelegenheid. Bloemetje Bezorgen heeft veel kleurrijke boeketten. De groene bloemen worden daarbij ook gebruikt.

Bloemetje Bezorgen is een verzameling van lokale bloemisten. Wij zijn gevestigd bij jou in de stad en werken uitsluitend met verse bloemen. Daarom kunnen we garanderen dat onze bloemen zeker zeven dagen vers zijn, ook groene bloemen. Wil je weten welke boeketten je zoal kunt bestellen. Kijk dan in ons assortiment.

Bloemenwinkel in Emmen? Of zoek je liever een bloemist in Amersfoort of Amsterdam? Bloemetje Bezorgen werkt met bloemisten in heel Nederland samen.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2521 reviews.