Tropische bloemen: alles wat je moet weten

Tropische bloemen

Bloemen komen van over de hele wereld vandaan. Uit Europa, Noord-Amerika, maar ook uit tropische gebieden. Want in de dagelijkse boeketten die bij ons over de toonbank gaan, zitten ook met enige regelmaat tropische bloemen. In dit blog gaan we daar dieper op in en behandelen we enkele tropische bloemen.

Cymbidium

Een van de tropische bloemen die je regelmatig kunt vinden zijn cymbidiums. Deze plant heeft lange, smalle bladeren. De lange bloemtakken dragen zes of meer bloemen. Het is familie van de orchidee.

Strelitzia

De paradijsvogelbloem, zo wordt de strelitizia ook wel genoemd. Deze bloem komt vooral voor in warme oorden en daar gebruiken de vogels het schutblad als zitplaats. Is dat het geval, dan opent de bloem zich.

Anthurium

Van de anthurium kun je het langst genieten. Het is de snijbloem die het langst houdbaar is. De bloem staat voor exotische schoonheid. De naam is Grieks en afgeleid van de woorden ‘anthos’ en ‘oura’ wat ‘bloei’ en ‘staart’ betekent.

Tips voor (tropische) bloemen bij warme temperaturen

Als het qua temperatuur tropisch is, hebben bloemen het extra zwaar. Daarom geven we je ook wat tips om ervoor te zorgen dat je wat langer van het boeket kunt genieten.

  • Bloemen hebben dorst als het warmer weer is. Zorg daarom voor voldoende water en ververs dit om de dag. Want bacteriën hebben met hogere temperaturen vrij spel en groeien sneller. Daardoor kun je troebel water krijgen.
  • Zorg er ook voor dat er zo min mogelijk blad aan de stelen zit. Die vragen namelijk om water. Zo zorg je ervoor dat de bloem al het water krijgt.
  • Bij warm weer is het nog belangrijker om bloemen niet vol in de zon te zetten. Schaduw is beter voor de bloemen.
  • Zorg er ook voor dat je, wanneer een steel er niet meer zo goed uitziet, die direct eruit haalt. Op die manier voorkom je dat andere bloemen er ook last van krijgen.
  • De gladiool en de zonnebloem zijn twee bloemen die in de zomer het beste tegen de hitte kunnen.

Boeket met tropische bloemen kopen

Wil je na het lezen van dit blog een boeket met tropische bloemen kopen? Het kan zomaar zijn dat we een boeket hebben met bovenstaande bloemen. Is dat niet het geval, dan hebben we zeker een ander boeket waar je blij van wordt. Bekijk hier onze zomerboeketten.

Je kunt bij ons bloemen bestellen bij lokale bloemisten door heel Nederland, zoals Groningen, Assen en Amstelveen.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2521 reviews.