Roze bloemen soorten: liefdevol en populair

Roze bloemen: je ziet ze regelmatig voorbijkomen in de diverse boeketten van Bloemetje Bezorgen. Om iemand beterschap te wensen, of juist voor een felicitatie of liefdesverklaring. Waar welke roze bloemen soorten zijn er eigenlijk? Tijd om daar eens verder in te duiken.

Betekenis van roze bloemen

Wat betekent de kleur roze? Het wordt gezien als de kleur van vrouwelijkheid, zorgzaamheid of medeleven. Ook romantiek en termen als zoetheid en speelsheid worden gebruikt om deze kleur te typeren. Je ziet het natuurlijk ook als er een dochter wordt geboren, dan gebruiken we roze muisjes op de beschuit. Uiteraard is roze ook een kleur van de liefde, naast rood. Assocaties met liefde, spanning en flirten worden dan ook gemaakt.

Welke roze bloemen soorten zijn er?

We kunnen hier een gigantisch lange lijst neerzetten, maar we proberen het beknopt te houden. Want de keuze is reuze. Uiteraard zijn er roze rozen, maar ook de hortensia, magnolia, pioenen, dahlia, gerbera en de clematis hebben een roze variant. Ook planten als de ooievaarsbek, grote kattenstaart en Zeeuws knoopje hebben een roze bloem.

Wanneer geeft je zo’n boeket?

In principe mag je natuurlijk een boeket met roze bloemen geven wanneer je wilt. We leven immers in een vrij land. Maar het is gebruikelijk om een boeket met roze bloemen te geven als je iemand iets wilt laten weten. Bijvoorbeeld om je moeder in het zonnetje te zetten met Moederdag bijvoorbeeld. Of bij de geboorte van een meisje. Je zegt met een roze boeket namelijk: ‘Ik heb je lief’.

Roze soorten bloemen van Bloemetje Bezorgen

Bij Bloemetje Bezorgen kun je natuurlijk ook roze bloemen bestellen. Daarnaast komen in de diverse boeketten regelmatig witte bloemen voor. Heb je nou een specifieke wens voor een roze boeket, maar staat dat er niet tussen op onze website? Laat het ons dan weten per e-mail, dan kunnen we je zeker verder helpen.

Bloemetje Bezorgen is een groep van lokale bloemisten, verspreid over het hele land. We kunnen overal bezorgen, zoals in Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Het is ons doel om mensen te laten genieten van de mooiste boeketten, gemaakt door de lokale specialist.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2521 reviews.