Pioenrozen bestellen

Ze zijn er gedurende het jaar alleen in mei en juni, maar pioenrozen of paeonia zijn het toonbeeld van schoonheid en elegantie. Vooral dankzij de opvallende blaadjes. Het bezorgen van pioenrozen doe je snel en makkelijk bij Bloemetje Bezorgen. Maak een speciale dag nog gedenkwaardiger met onze bloemen

De voordelen
No data was found

Verschillende pioenen bestellen

Pioenrozen zijn er in verschillende kleuren en verschillende soorten. In totaal zijn er honderden. Ontdek de tijdloze schoonheid van ‘Bowl of Cream’, met zijn weelderige witte bloemen, of laat je betoveren door de zalmroze pracht van ‘Coral Charm’. Voor een vleugje nostalgie is ‘Claire de Lune’ met haar zachte gele bloembladen een betoverende keuze. De dieprode ‘Chocolate Soldier’ voegt een rijke en intense kleur toe aan elk arrangement.

Welke pioenen je bij ons kunt bestellen hangt af van het aanbod op deze pagina.

Hoe verzorg je pioenrozen?

Denk eraan dat pioenrozen van water houden. Het zijn bloemen die dorstig zijn. Voor het verzorgen pioenrozen moet je dus altijd zorgen dat er voldoende water in de vaas zit. Ook is het belangrijk dat je het water regelmatig ververst, zodat je optimaal plezier van ze hebt.
Denk eraan dat pioenrozen niet houden van volle zon. Je kunt ze het beste zetten op plek waar het niet tocht of in de buurt van rijp fruit, dan heb je er het meeste plezier van.

Wat als je pioenroos niet opengaat?

Nog een belangrijke tip: soms zit er op pioenrozen een soort suikerlaagje. Als je dat ziet, bestaat de kans dat de pioenen niet uit zichzelf opengaan. Lauwwarm water is dan het medicijn. Spoel je de knoppen daarmee af, dan moet het goedkomen.

Hoe geniet je zo lang mogelijk van pioenrozen?

Pas je bovenstaande tips toe, dan kun je circa vijf tot zeven dagen genieten van pioenrozen. Want het is helaas niet zo dat deze rozen behoren tot de soorten die heel lang mee gaan. Een goede verzorging is dus echt van belang.
Mocht je ze trouwens in de winkel kopen, let er dan op dat de steel dikker is dan je pink. Anders zijn ze te vroeg geteeld. En het is ook belangrijk dat er een knop aan de steel zit. Anders is de kans groot dat ze niet uitkomen.

Wanneer zijn pioenrozen beschikbaar?

Pioenrozen zijn zoals gezegd maar twee maanden in het jaar beschikbaar: in mei en juni. Dus lang niet altijd. Het zijn bloemen die in Nederland buiten worden geteeld. Het hangt af van de temperaturen in die periode en daar voorafgaand in welke hoeveelheid ze beschikbaar komen.
In andere gevallen komen de bloemen uit Israël en Marokko en moeten ze de reis naar Nederland maken. In alle gevallen is het zo dat de pioenrozen alleen in die periode van mei en juni beschikbaar zijn.
China, dat is het land waar de pioenroos oorspronkelijk trouwens vandaan komt. Omstreeks 1780 is de bloem naar Europa gekomen. In die tijd stond het bekend om haar helende werking, maar een pioenroos eten, is niet zo’n goed idee. Je kunt er veel beter naar kijken ;-). Nu staat de pioenroos symbool voor liefde, opbloeiende romantiek en geluk, gezondheid en voorspoed.

Pioenrozen voor welke gelegenheid?

Pioenrozen zijn voor iedere gelegenheid. Moederdag zou natuurlijk fantastisch zijn, maar of we pioenrozen voor die dag kunnen aanbieden hangt af van de temperaturen en hoe vroeg moederdag in mei valt. Voor elke andere gelegenheid in mei of juni, zoals een verjaardag of een jubileum, kun je natuurlijk altijd pioenrozen geven. Vindt de ontvanger ongetwijfeld een fijn idee.

Pioenrozen bezorgen met Bloemetje Bezorgen

Bestel je pioenrozen bij Bloemetje Bezorgen, dan mag je er vanuit gaan dat we kwaliteit leveren. Het is echter ook van belang dat je de tips die we eerder hebben genoemd, goed opvolgt. Dan moet je er echt wel vijf tot zeven dagen van kunnen genieten. Wil je pioenrozen kopen bij Bloemetje Bezorgen, dan is dit mogelijk. Je kunt hiervoor kiezen uit de boeketten die we op deze pagina aanbieden.
Wil je pioenrozen vandaag laten bezorgen? Bestel je dan voor 13 uur, dan kunnen we dezelfde dag nog bezorgen. Onze lokale bloemisten, we kunnen leveren in heel Nederland, gaan dan voor je aan de slag. Wie de bestelling voor je verzorgt, is afhankelijk van de stad of dorp waar je wilt laten bezorgen. Waar je in ieder geval van op aan kunt, is dat het een lokale vakspecialist is.
De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.