Let op! In de kerstvakantie zijn niet al onze bloemisten alle dagen geopend.

De mooiste winterbloemen voor je op een rijtje

winterbloemen - mimosa

Het is de tijd van gure wind, kou en misschien zelfs wel ijs en sneeuw: de winter. Bloemen zijn ook in deze jaargetijde prachtig. Daarom: de mooiste winterbloemen voor je op een rijtje.

Niet alleen in de vaas bij jou thuis vind je in deze tijd van het jaar mooie winter bloemen. Ook buiten bloeit er in december, januari, februari en maart nog het nodige. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het sneeuwklokje. Die bloeit in januari, al heeft deze ‘witte’ bloem officieel geen kleur. Daarnaast vind je onder andere de winterbes, krokus en winterheide her en der door het land. Allemaal bloemen die goed tegen de kou kunnen. Zij hebben bijvoorbeeld roze of een gele kleur. Dat maakt het prachtig om naar te kijken, zeker als het gesneeuwd heeft.

Sneeuwklokje

Winterbloemen en kou

Het is zo dat in de winter planten zich aanpassen vanwege de koudere temperaturen. Zo kan het gebeuren dat je planten ziet afsterven, dit zijn eenjarige soorten. Die ontwikkelen zich in een jaar tijd, bloeien in de zomer en sterven af in de winter. De meerjarige varianten overwinteren als geheel. Zij laten vaak bladeren vallen in de winter ter bescherming van uitdroging en vorst. Daarnaast heb je de kruidachtige varianten. Zij steren helemaal af boven de grond.

Snijbloemen in de winter

Nu je meer weet over bloeiende winter bloemen, is het tijd om de focus te verschuiven naar de snijbloemen. Want welke bloemen kun je zoal vinden in deze tijd van het jaar in je boeket? We doen een opsomming:

 

  • Deze lijst betekent niet dat je ze automatisch in onze boeketten kunt vinden. Dit is afhankelijk van het boeket dat je kiest en de beschikbare bloemen van de bloemist.

Ranonkel oranje - de mooiste winterbloemen

Wil je meer weten over onze winterbloemen? Kijk dan bij onze winterboeketten op deze website. Je vindt er vast iets tussen wat in de smaak valt. Anders kun je altijd nog gaan voor het verrassingsboeket.

Delen:

Bloemen laten bezorgen?

Bloemetje Bezorgen is een club van bloemisten die groeiende is. We bezorgen op dit moment nog niet in heel Nederland. Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check. Als we bezorgen op de door jou ingevoerde postcode, sturen we je gelijk door naar de juiste webshop om je bestelling te plaatsen.

[wptrigger id=1]

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw
Je bent nu ingeschreven

Bloemen laten bezorgen?

Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check.

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 524 reviews.