Mimosa: de vrolijke bloem

Misoma geel in vaas

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Mimosa. 

De mimosa is een prachtige, gele bloem die vaak wordt geassocieerd met het einde van de winter en het begin van de lente. De bloemen zijn zacht en donzig en hebben een heerlijke geur. Mimosa is een populaire bloem voor boeketten en corsages en wordt ook vaak gebruikt als decoratie in huis.

Mimosa geel

Verzorging van mimosa

Mimosa is een relatief gemakkelijke bloem om te verzorgen. De bloemen houden van een koele, lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De bloem heeft veel water nodig, dus zorg ervoor dat de vaas altijd vol is. Je kunt de bloemen ook regelmatig een beetje sproeien met water.

Om hem zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om de bloemen goed te verzorgen. Hier zijn een paar tips:

  • Snijd de bloemen direct na aankoop schuin af met een scherp mes. Dit zorgt ervoor dat ze meer water opnemen.
  • Zet de bloemen in een vaas met vers, koud water.
  • Zet de bloemen op een koele, lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
  • Geef de bloemen regelmatig water.
  • Ververs het water in de vaas regelmatig.

Oorsprong van de mimosa

Mimosa is een geslacht van struiken en bomen dat tot de familie van de vlinderbloemen behoort. De bloemen komen oorspronkelijk uit Australië en Zuid-Amerika. In de 19e eeuw werd mimosa voor het eerst naar Europa gebracht, waar ze al snel populair werd.

Mimosa roze

In Australië en Zuid-Amerika groeit de bloem in het wild. Mimosa is een van de eerste bloeiende struiken in het voorjaar. De bloemen bloeien in maart en april.

De naam “mimosa” komt van het Griekse woord “mimos”, wat “nabootser” betekent. Dit komt doordat de bladeren van de mimosaplant dichtklappen als ze worden aangeraakt. Dit is een vorm van zelfverdediging.

Symbolische betekenis

Mimosa heeft een positieve symbolische betekenis. De bloem staat voor vriendschap, kracht en trouw. Mimosa is daarom een populaire bloem om te geven aan iemand die je waardeert.

In Italië wordt mimosa geassocieerd met Internationale Vrouwendag, die jaarlijks op 8 maart wordt gevierd. Op deze dag worden vrouwen vaak mimosabloemen gegeven.

Wist je dat

  • Mimosa ook wel “kruidje-roer-me-niet” genoemd wordt. Dit komt doordat de bladeren van de plant dichtklappen als je ze aanraakt.
  • Deze bloem een heerlijke geur heeft. De geur wordt vaak gebruikt in parfums en andere cosmetica.
  • De bloem ook gebruikt wordt in de traditionele geneeskunde. De bloemen worden bijvoorbeeld gebruikt om koorts te verlagen en om pijn te verlichten.

Bloemetje Bezorgen bezorgt in heel Nederland, waaronder Alkmaar, Zoetermeer en Bergen op Zoom.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.