Witte soorten bloemen: alles wat je wilt weten

Madeliefje

De kop is misschien wat groots aangezet, maar wie houdt er niet van witte soorten bloemen? Wij in ieder geval wel. Daarom gaan we je er van alles over vertellen. Over de betekenis, welke witte soorten bloemen er zijn en nog veel meer.

De betekenis van witte bloemen

Wie witte bloemen zegt, denkt direct aan een sprookjeshuwelijk. Of juist aan een prachtige rouwkrans met witte rozen. De associaties zijn er direct, mede door de betekenis die de kleur heeft. Wit staat voor puurheid, reinheid, frisheid en zuiverheid. Daardoor zijn de bloemen uitermate geschikt voor bruiloften en begrafenissen. Want ook termen als volmaaktheid en natuurlijke liefde passen bij witte bloemen.

Welke witte soorten bloemen zijn er?

De keuze is eigenlijk reuze. Heb je even? Anemoon Chrysant, Duizendblad, Gerbera, Gipskruid, Magnolia, Margriet, Roos en Zonnehoed om maar wat voorbeelden te noemen. En dit is nog niet eens het volledige lijstje. Witte bloemen komen echt heel vaak voor. Vrijwel alle planten en bloemen hebben wel een witte variant.

Waarbij kun je witte bloemen gebruiken?

We hebben het hierboven al even aangestipt, bij huwelijken of begrafenissen wordt wit vaak gebruikt. Maar ook in diverse boeketten kun je vaak witte bloemen terugvinden. Omdat het een neutrale kleur is, past het eigenlijk overal bij. Denk maar aan een boeket met roze en witte bloemen. Of paars, geel en wit. Zo zijn er echt tal van combinaties te maken met wit.

Wit in de tuin

Ook in de tuin zijn witte bloemen een aanrader. Het wit straalt rust uit. Bovendien verlicht het een donker hoekje in je tuin mooi op. Witte beplanting geeft een tuin iets chiques. Zo is er bijvoorbeeld Vita Sackville-West in Sissinghurst, misschien wel de bekendste tuin in het wit. In de borders groeien alleen maar witte bloeiers.

Witte soorten bloemen van Bloemetje Bezorgen

Bij Bloemetje Bezorgen kun je natuurlijk ook witte bloemen bestellen. We hebben bijvoorbeeld witte rozen. Daarnaast komen in de diverse boeketten regelmatig witte bloemen voor. Heb je nou een specifieke wens voor een wit boeket, maar staat dat er niet tussen op onze website? Laat het ons dan weten per e-mail, dan kunnen we je zeker verder helpen.

Bloemetje Bezorgen is een groep van lokale bloemisten, verspreid over het hele land, zoals Heerenveen, Groningen en Assen. Het is ons doel om mensen te laten genieten van de mooiste boeketten, gemaakt door de lokale specialist.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2521 reviews.