Liatris: een bloeiend wonder

liatris

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Liatris.

Liatris is afgeleid van het Griekse woord ‘liaino’ en betekent ‘ik wijd toe’. Je kunt wel zeggen dat dit een passende naam voor is deze elegante bloem. Met zijn opvallende pluimvormige bloemen lijkt ie een eerbetoon te brengen aan schoonheid en toewijding.

liatris

Verzorging van Liatris

Om deze bloem in goede conditie te houden, zijn drie tips heel belangrijk. Ten eerste: zonneschijn. Liatris gedijt het beste in volle zon. Plaats de bloemen op een zonnige vensterbank of in de tuin waar ze kunnen genieten van de stralende zonnestralen. Ook belangrijk: goed hydrateren. Houd de grond goed vochtig, maar vermijd wateroverlast. Liatris houdt van vocht, maar een teveel ervan kan leiden tot wortelrot. Matig water geven is de sleutel tot een gezond bloeiproces. En als laatste is snoeien ook belangrijk. Verwijder verwelkte bloemen regelmatig om de groei te bevorderen. Snoei de bloemstelen terug naar het bladerdek om nieuwe bloemknoppen te stimuleren en de levensduur van het boeket te verlengen.

Oorsprong van Liatris

De Liatris, ook wel bekend als de Liatris spicata of prairie gayfeather, is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika. Van de uitgestrekte prairies tot de randen van bossen, deze bloem voelt zich thuis in diverse omgevingen. Zijn natuurlijke pracht en gratie zijn geïnspireerd door de weidse landschappen waarin hij gedijt.

liatris vlinder

Wist je dat?

  • Liatris symbool staat voor enthousiasme en hartstocht. Het is de perfecte keuze om je gevoelens van liefde en toewijding aan iemand over te brengen.
  • Het een echte vlindermagneet is. Met zijn opvallende bloemtrossen trekt hij niet alleen bewonderende blikken aan, maar ook kleurrijke vlinders die zich graag tegoed doen aan zijn nectar.
  • De liatris niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Met de juiste zorg kan deze bloem tot twee weken of langer bloeien, waardoor je langer kunt genieten van zijn prachtige aanwezigheid in huis. Ontdek de betovering van Liatris en breng een vleugje schoonheid en toewijding in het leven van je dierbaren.

Bloemetje Bezorgen staat voor je klaar om mooie boeketten te maken, met soms daarin ook de liatris. We bezorgen in heel Nederland, waaronder Rotterdam, Nijmegen, Den Haag en Amsterdam.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.