Bloemenboetiek Stadsveld is de bloemist voor Enschede

Bloemist Enschede

Wie zijn de bloemisten achter Bloemetje Bezorgen? In deze serie stellen we ze een voor een aan je voor. In deze tweede aflevering van de serie zoomen we in op de bloemist in Enschede: Bloemenboetiek Stadsveld van Marleen Henke en Monique van Delden.

Wie bloemen wil laten bezorgen in Enschede, weet ze wel te vinden. Marleen en Monique van Bloemenboetiek Stadsveld. Een bloemenwinkel die in 2019 opent, als ze de kans krijgen om de dan daar gevestigde winkel over te nemen. Ze wagen de sprong in het diepe als bloemist in Enschede.

Marleen, met een achtergrond in de administratieve sector en een diploma in management op zak, had nooit gedacht dat haar weg zich zou kruisen met de wereld van bloemen. Aan de andere kant staat Monique, een doorgewinterde veteraan in het bloemistenvak sinds haar vijftiende. Ze heeft gewerkt bij verschillende bloemenwinkels, waaronder de voormalige eigenaar van de winkel die ze nu met trots runnen.

Wat begon als een kans, groeide al snel uit tot een uitdaging die ze met beide handen aangrepen. Als twee hardwerkende moeders met jonge kinderen, besloten ze hun krachten te bundelen en samen te werken aan een droom die nu werkelijkheid is geworden. Marleen, met haar achtergrond in administratie, heeft zichzelf omgeschoold tot een bedreven bloemist en samen met Monique vormt ze het team.

Lokale bloemist in Enschede

Enschede is de stad van FC Twente, de Oude Markt en de Universiteit Twente. Een bijzondere stad met een geschiedenis, gelegen in de regio met textielhistorie. De stad herbergt ook het unieke Rijksmuseum Twenthe, dat een gevarieerde kunstcollectie tentoonstelt. Enschede is echter vooral bekend vanwege de vuurwerkramp in 2000, een tragische gebeurtenis waarbij een vuurwerkfabriek explodeerde en grote schade veroorzaakte. Sindsdien heeft de stad zich veerkrachtig hersteld en de wederopbouw laten zien.

Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de populaire jaarlijkse evenementen, zoals het Internationale Vuurwerkfestival en het culturele festival ‘TETEM’. Enschede heeft een gevarieerd winkelaanbod, met het overdekte winkelcentrum “De Klanderij” en de wekelijkse markt op het Van Heekplein. Dankzij de ligging nabij de Duitse grens heeft Enschede een dynamisch karakter en een internationale sfeer. Fietspaden en groene parken maken het een fietsvriendelijke stad. Daarin passen passievolle bloemisten als Marleen en Monique.

“Het leuke in het bloemenvak is de afwisseling”, vertellen ze. “Iedere klant wil iets anders en vindt iets anders mooi. Het is dan aan jou, als bloemist, uit te vinden wat de klant bedoelt. Ook spelen de jaargetijden een grote rol in de afwisseling. Kerst is altijd vol lichtjes en lampjes en de lente vol vrolijke kleuren. Jonge stagiaires opleiding en enthousiast maken voor het vak vinden wij altijd erg leuk om te doen.”

Wat meer over Marleen en Monique.

– Wat is je favoriete boeket op onze website en waarom?

We hebben twee favoriete boeketten. De eerste is Veldboeket Evy. Ongeacht in welk formaat, deze wordt altijd mooi. Soms staan er boeketten op met seizoensgebonden bloemen. Bij de Evy maakt het niet uit in welk seizoen je zit, deze wordt altijd mooi en is passend voor iedere gelegenheid! Het is altijd een plaatje om op de vaas te hebben.

Het tweede boeket is de Kangoeroe Jack. Natuurlijk als eerste omdat wij deze zelf bedacht hebben, maar ook omdat dit boeket altijd vrolijkheid en fleurigheid brengt.

 – Favoriete bloem?

Wij zijn altijd fan van de seizoensgebonden bloemen. Zoals bijvoorbeeld Pioenrozen, Franse tulpen en Dahlia’s. Juist de afwisseling in de bloemen zorgt ervoor dat ieder seizoen anders is en dit ook andere boeketten en bloemwerken oplevert. Daarom houden wij zo van ons vak, geen seizoen is hetzelfde.

– Waarom werk je samen met Bloemetje Bezorgen?

Wij zijn begonnen met de samenwerking met Bloemetje Bezorgen om ons eigen netwerk groter en stabieler te maken. Wij hebben kwaliteit en service hoog staan binnen ons bedrijf, en willen graag zoveel mogelijk klanten bereiken met goede kwaliteit bloemen voor een eerlijke prijs.

Bloemen bezorgen in Enschede: hoe werkt dat?

Denk je nu: bloemen bezorgen in Enschede, ik wil weten hoe het werkt. Dat gaan we je in het kort uitleggen. Kies het boeket in ons assortiment naar keuze. We hebben voor iedere gelegenheid mooie boeketten op de site staan. Geef aan of je een kaartje erbij wilt hebben en zo ja, wat er qua tekst op moet komen. Voeg je boeket -eventueel met een mooie bijpassende vaas erbij- toe aan de winkelmand en volg de stappen om je gegevens en de bezorgdag in te vullen en tot de betaling te komen. Bestel je voor 13 uur? Dan bezorgen we nog dezelfde dag.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.