Let op! In de kerstvakantie zijn niet al onze bloemisten alle dagen geopend.

Bloemen laten bezorgen in het ziekenhuis: dit moet je weten

Bloemen bezorgen ziekenhuis

Stel: een dierbare ligt in het ziekenhuis, hoe kun je die nou opfleuren? Door bloemen te laten bezorgen in het ziekenhuis natuurlijk. Een goed idee, maar er zijn wel wat zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Want mogen bloemen wel in het ziekenhuis? En hoe gaat het bezorgen precies in zijn werk? We vertellen het je graag.

Het is helaas iets wat dagelijks voorkomt: mensen die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Voor een operatie en/of omdat ze erg ziek zijn. Een bloemetje sturen is dan een goed idee. Maar het is wel belangrijk dat je beseft waar je bloemen naartoe gaat sturen. Een ziekenhuis heeft namelijk zijn eigen regels. Onze bezorgers mogen bijvoorbeeld de bloemen niet naar de diverse afdelingen brengen, maar geven de boeketten af bij de receptie. Vanuit daar worden de bloemen naar de juiste persoon gebracht. Let er ook op of iemand nog in het ziekenhuis ligt als je bestelt. Mensen kunnen vrij snel naar huis worden gestuurd en dan heb je de bloemen voor niets bezorgd.

Verschillende regels per ziekenhuis

Zoals gezegd verschillen de regels per ziekenhuis. Zo is het in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) niet mogelijk dat in het weekend bloemen afgegeven kunnen worden. Het zou in theorie wel kunnen, maar er is dan niemand die ze rond kan brengen. Dat gebeurt pas op maandag weer. Let er ook op dat je geen geurende bloemen bezorgt (of zelf meebrengt) in verband met astmapatiënten, allergieën en hooikoorts. Mensen die bij elkaar op zaal liggen kunnen er last van hebben.

Sowieso zijn regels in universitaire ziekenhuis wat strenger dan in andere ziekenhuizen.

Bij het Isala ziekenhuis in Zwolle zijn bijvoorbeeld op alle verpleegafdelingen bloemen welkom. In het Catharina ziekenhuis in Eindhoven zijn planten niet welkom en is bezorgen op zaterdag niet mogelijk. Verder is daar in het ziekenhuis eigenlijk alles mogelijk op het gebied van boeketten bezorgen.

Bloemen en kans op infecties

Ook zijn er afdelingen waar bloemen niet mogen in verband met besmettingen, zoals de brandwondenafdeling en de intensive care. Dit geldt bijvoorbeeld ook in UMC Leiden, waar bloemen en planten niet welkom zijn op afdelingen waar machines draaien om de patiënt te helpen. Dit om de kans op infecties te verkleinen en omdat het gevaar bestaat dat apparatuur kan beschadigen.

Mocht je nou toch voor iemand op een dergelijke afdeling bloemen hebben besteld, dan nemen wij het boeket mee terug. We zoeken dan contact om te kijken of het naar een ander adres gebracht kan worden. Dit zorgt echter wel voor extra werk voor de bloemist en kan mogelijk leiden tot extra bezorgkosten.

Welke bloemen bezorgen in ziekenhuis

Wil je weten welke bloemen je kunt laten bezorgen in het ziekenhuis? Neem dan contact op met ons om je wensen te bespreken. We hebben een uitgebreid assortiment beterschap boeketten. Bloemen die troost bieden en de ontvanger echt een glimlach op het gezicht laten toveren.

Bezorgen in het ziekenhuis voor 13 uur

Nu je meer weet over bloemen bezorgen in het ziekenhuis, is het belangrijk dat je ook weet dat we dit vandaag nog kunnen doen (als het in het ziekenhuis mogelijk is). Belangrijk is wel dat je in dat geval voor 13 uur bestelt, dan kunnen we dezelfde dag nog het boeket overhandigen.

We werken met lokale bloemisten door heel Nederland. Dus je kunt Bloemen bezorgen in Enschede, Bloemen bezorgen in Leiden of Bloemen bezorgen in Zwolle.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 1911 reviews.