Bloem van de maand: Veronica

Veronica

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: veronica.

Veronica: iedereen is er gek op

(Ereprijs, Latijns: Veronica)

De kans is groot dat je weleens een veldboeket in huis hebt gehaald (of gekregen). Zeer waarschijnlijk herken je de ereprijs (de veronica) daar wel van. Deze bloem wordt vaak in dit soort weelderige boeketten gebruikt, vanwege de mooie en kleurige langwerpige bloem. Hoogste tijd dus om wat meer te leren over veronica, want dat vinden wij toch een mooiere naam dan ereprijs.

Wat tips voor de verzorging van de veronica

Het in goede conditie houden van de veronica is geen lastige klus. Hier gelden eigenlijk gewoon de basisregels: snijd de steel schuin af en zet de bloemen in een vaas met voldoende water. Dan weet je zeker dat je er lang van kunt genieten.

Veronica, waar komt de bloem vandaan?

De oorsprong van de bloem is terug te vinden in Europa en delen van Azië. De naam ereprijs is afkomstig van een Frankische koning, die last had van melaatsheid (beter bekend als lepra). De veronica zorgde voor genezing. Daarom werd daarna over de bloem gesproken met termen als eer en prijs, ereprijs dus.

Veronica's

Diverse kleuren

De bekendste kleur van de veronica is blauw. Die heb je bovendien in verschillende varianten blauw. Daarnaast vind je de bloem ook in het paars, roze en wit. De bloem bloeit het beste in de zomermaanden juli en augustus, maar kan in elk jaargetijde in een boeket gestopt worden. Je herkent de veronica aan de kegelvormige, opgaande aar.

Wist je dat…

  • Vlinders gek zijn op de veronica? In tuinen fladderen deze diertjes volop om de bloemen heen.
  • De veronica als plant wel tot 1 a 2 meter hoog kan worden?
  • Er in Nederland 23 verschillende soorten veronica te vinden zijn? Wereldwijd zijn er meer dan 500 varianten.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2521 reviews.