Bloem van de maand: Lotus

Lotus

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Lotus.

Bloem Lotus: symbool voor een nieuwe start

Lotus (Nelumbo Nucifera)

Het symbool voor leven, dat is een van de betekenissen van de lotus. Je ziet hem niet alleen in boeketten of als waterplant, maar ook regelmatig als tatoeage voorbijkomen. Hoogste tijd dus om er wat meer over te vertellen.

Wat tips voor de verzorging van lotus

Hoe je je tatoeage moet verzorgen, dat laten we aan de tattoo-artiest ;-). Wat we je wel kunnen vertellen is hoe je de lotus als plant moet verzorgen. Zet hem op een plek waar ie voldoende zon krijgt. Zorg ervoor dat verdorde bladeren en bloemen er snel uitgehaald worden. Je kunt hem het beste zetten in een vijver of een bak met water. Zorg ervoor dat ie in het voorjaar naar zijn definitieve plek gaat.

Lotus met kikker

Oorsprong

De Lotus is van oorsprong geen Europese plant. Vroeger was de variant met roze bloemen vooral te vinden in de tropische delen van Azië, het Midden-Oosten en Australië. Ook in Noord-Amerika kun je hem vinden, maar dat was die met gele bloemen. In India en China wordt de lotus als een heilige bloem gezien. Ook wordt de bloem zelfs gebruikt in de populaire geneeskunde.

De geur van de lotus is een zoete en die wordt ook toegepast in de parfumindustrie.

Wist je dat

  • De lotus zich tijdens de bloei ‘s avonds sluit om zich ‘s ochtends vroeg weer te openen. Daarom staat de bloem voor een nieuw begin.
  • De oude Egyptenaren de eersten waren die de symboliek zagen? Ze gebruikten ook een afbeelding van de bloem voor het getal 1.000.
  • De lotushouding veel gebruikt wordt met yoga? Het is de oosterse naam voor de kleermakerszit.

Haaksbergen, Weerselo of Enschede? Lokale bloemisten in Twente en de rest van het land werken samen met Bloemetje Bezorgen.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.