Black Friday? Nee, wij doen aan Green Friday.

Bloem van de maand: Jasmijn

Witte Jasmijn

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Jasmijn. 

Jasmijn: krachtige geur

Je hebt hem vast weleens in het wild gezien: Jasmijn, ook wel Jasminum officinalis sambac genoemd. Een prachtige stervormige bloem. De naam is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat staat voor ‘geschenk van God’. Jasmijn staat symbool voor bescheidenheid, eenvoud, puurheid en kracht.  

Blauwe Jasmijn

Wat tips voor de verzorging van Jasmijn

We vertellen je zo wat meer over de oorsprong van Jasmijn, maar we geven eerst verzorgingstips. Deze bloem kan bijzonder goed tegen hitte en droogte, maar je moet wel oppassen dat ie niet te droog wordt. Dorre bladeren kun je er het beste regelmatig uit halen, zodat de Jasmijn genoeg energie kan geven aan de gezonde bladeren en bloemen. Als kamerplant kun je hem het beste op een lichte plek zetten. Je kunt de Jasmijn prima laten staan als ie gebloeid heeft. Even terugsnoeien en je hebt er weer plezier van. 

Witte Jasmijn in mand

Tropische oorsprong

Oorspronkelijk is de jasmijn terug te vinden in tropische contreien. Vooral in die tropische en subtropische regio’s van Eurazië en Oceanië. Inmiddels is de jasmijn verspreid naar meer regio’s in Europa. Je kunt Jasmijn herkennen als klimplant die tot meters hoog kan groeien. Ook in dit geval geldt dat je hem het vaakst vindt op licht vochtige en zonnige plekken. Jasmijn is vaak wit, maar er zijn ook varianten met gele elementen en roze en lila kleuren. 

Wist je dat…

  • Je jasmijn ook kan eten? Het heeft een honingachtige smaak met een bloemig karakter. 
  • Er inmiddels zo’n tweehonderd verschillende variaties zijn. 
  • Jasmijn bloeit in juli en augustus? De enige die dit niet doet is de Jasminun ‘nudiflorum’, de winter Jasmijn. Die bloeit in de late herfst, winter en begin voorjaar. 

 

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter

Bloemen laten bezorgen?

Bloemetje Bezorgen is een club van bloemisten die groeiende is. We bezorgen op dit moment nog niet in heel Nederland. Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check. Als we bezorgen op de door jou ingevoerde postcode, sturen we je gelijk door naar de juiste webshop om je bestelling te plaatsen.

 

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw
Je bent nu ingeschreven

Bloemen laten bezorgen?

Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check.

Volg ons op Facebook