Let op! In de kerstvakantie zijn niet al onze bloemisten alle dagen geopend.

Bloem van de maand: Hulst

hulst

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Hulst.

Hulst: kenmerkende rode bessen

(iles aquifolium)

De hulst is een prachtige bloem, die je als plant veel in de natuur ziet. Vooral in de winter is de hulst een opvallend exemplaar, door de rode bessen en het scherpgetande blad. Je ziet ze regelmatig terugkomen in winterboeketten en in kerststukjes.

Wat tips voor de verzorging

De hulst is een snelle groeier, dus het is belangrijk om de plant goed bij te houden. Je kunt het beste de scheuten eruit knippen, dan functioneert ie op zijn best. Wel groeien er na het snoeien minder bessen. Daarom is het het beste om in het voorjaar, maart of april, te snoeien. Je hebt ook de Japanse hulst, die groeit nog wat sneller. Daarom is het advies om die twee keer in het jaar te snoeien. Op die manier kun je het langst van deze bijzondere plant genieten.

Oorsprong van hulst

In het wild vind je deze plant van oorsprong in Europa: in het zuiden en westen komt ie veelvuldig voor. Ook in West-Azië vind je hem regelmatig. In beuken- en eikenbossen vind je deze plant het vaakst. Dat komt omdat ie heel goed kan tegen schaduw. Voor mensen zijn de bessen giftig, voor insecten niet. Daarom is het voor insecten een gretig doelwit. Vroeger zou de hulst bescherming bieden tegen gevaren, zoals blikseminslag en tegen vijandige machten. Daarbij moet je denken aan heksen of demonen.

Wist je dat deze plant

  • Ook in veel andere kleuren verschijnt dan rood? Ook in onder andere geel, oranje en groen is ie te vinden.
  • Een donkergroene steel heeft tussen de dertig en honderdtwintig centimeter.
  • Symbool staat voor blijvende vriendschap en trouwe liefde?

Delen:

Bloemen laten bezorgen?

Bloemetje Bezorgen is een club van bloemisten die groeiende is. We bezorgen op dit moment nog niet in heel Nederland. Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check. Als we bezorgen op de door jou ingevoerde postcode, sturen we je gelijk door naar de juiste webshop om je bestelling te plaatsen.

[wptrigger id=1]

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw
Je bent nu ingeschreven

Bloemen laten bezorgen?

Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check.

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 524 reviews.