Black Friday? Nee, wij doen aan Green Friday.

Bloem van de maand: Eustoma / Lisianthus

Lisianthus roze

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Eustoma.

Eustoma: prachtige bloem

Is het nou eustoma of lisianthus? Dat mag je zelf bepalen. Feit is dat dit een van de vaakst gebruikte bloemen is in boeketten. De kans is groot dat je hem op dit moment zelf thuis hebt staan. Hoogste tijd dus om er meer over te weten, toch? Daarom meer over deze prachtige bloem, die stiekem wat weg heeft van de roos.

Wat tips voor de verzorging van eustoma

Allereerst gaan we wat verzorgingstips geven. Want de eustoma/lisianthus heeft wel wat eisen. Een verse bos herken je aan 2 a 3 open bloemen en een mooi groen blad. Zet ze in schoon water in een schone vaas en doe er een zakje bloemenvoeding bij. En knip de stelen schuin af, zodat ze de voeding goed kunnen opnemen. Dan zijn we er zeker van dat je er lang van kunt genieten.

Amerika, met een vleugje Japan

De eustoma komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De bloem heet ook wel prairiegentiaan en is in 1838 voor het eerst ontdekt. Die naam dankt het aan het feit dat de bloem groeit in de rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden in Amerikaanse staten als Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Rond 1930 werd in Japan door kwekers de huidige eustoma/lisianthus gekweekt.

Lisianthus roze wit

Waardering en dankbaarheid

Eustoma staat voor waardering en dankbaarheid. Niet voor niets is het daarom een van de meest gekozen bloemen om in een boeket te stoppen. De bloem ziet er prachtig uit en heeft dus ook de betekenis om iemand anders blij te maken. De eustoma is in diverse kleuren verkrijgbaar: wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje, of met meerdere kleuren per bloem.

Wist je dat

  • Bloemisten gebruiken nog vaak de naam lisianthus boven eustoma.
  • De naam eustoma staat voor goede mond.
  • De eustoma is een hooikoortsvriendelijke bloem, net zoals bijvoorbeeld de roos en de gerbera.

 

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter

Bloemen laten bezorgen?

Bloemetje Bezorgen is een club van bloemisten die groeiende is. We bezorgen op dit moment nog niet in heel Nederland. Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check. Als we bezorgen op de door jou ingevoerde postcode, sturen we je gelijk door naar de juiste webshop om je bestelling te plaatsen.

 

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw
Je bent nu ingeschreven

Bloemen laten bezorgen?

Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check.

Volg ons op Facebook