Bloem van de maand: Eucalyptus

Eucalyptus

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Eucalyptus.

Eucalyptus: genezende werking

Het is de plant die bekendstaat om zijn genezende werking: eucalyptus. Maar tegenwoordig vind je eucalyptus ook steeds vaker terug in boeketten. Daarom de hoogste tijd om er meer over te vertellen.

De eucalyptus is een plant die ook een medicinale werking heeft. Daar kwamen vroegere volkeren al snel achter. De bladeren werden gemaakt tot pap en die werden ingezet tegen ontstekingen. Ook helpt het goed op de ademhaling en heeft het een mentholachtige geur.

Eucalyptus

Verzorging

Heb je de eucalyptus als plant? Dan is het raadzaam om deze te snoeien. Doe dit vooral als ie te groot wordt. Anders kan deze plant uitgroeien tot een boom van wel drie tot maximaal vijf meter. En dat wordt lastig in de woonkamer 😉. Al zal ie in een pot iets minder snel groeien. Het snoeiadvies geldt vooral voor buiten. Let er wel op dat deze plant veel zon nodig heeft.

Oorsprong in Australië

Van oorsprong komt de eucalyptus uit Australië. Het wordt gezien als een lekkernij door koala’s. Sommigen kunnen wel een kilo blad eten per dag. Voor de inheemse bevolking, Aboriginals, vertegenwoordigt deze plant de onderwereld, hemel en aarde.

Wist je dat?

  • De naam uit het Grieks komt en staat voor ‘mooie muts’ of ‘goed bedekt’.
  • Er meer dan zeshonderd verschillende soorten zijn.
  • Het ook mooi is om losse eucalyptustakken in een vaas te zetten.

Je kunt bij ons bloemen bestellen bij lokale bloemisten door heel Nederland, zoals de bloemist Den Bosch, de bloemist in Weerselo en bloemist Spijkenisse.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.