Black Friday? Nee, wij doen aan Green Friday.

Bloem van de maand: Clematis

Clematis blauw

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Clematis.

Clematis: aantrekkelijke klimplant

Een prachtige bloeier, maar ook een aantrekkelijke klimplant: dat is in een notendop de clematis. Wie hem online wil kopen kan op diverse plekken terecht, maar je zult ze ook af en toe tegenkomen in de boeketten van Bloemetje Bezorgen. Want wij zijn gek op de veelzijdige en kleurrijke bloem.

Clematis roze

Wat tips voor de verzorging van clematis

Deze plant heeft qua onderhoud weinig eisen. Vlak voordat de plant begint te bloeien, en tijdens het bloeiproces, heeft ie als tuinplant veel water nodig. Op die manier kan de bloei zo lang mogelijk voortduren. Ook bij bijen en hommels is hij populair. Let op: in maart houdt ie van gedroogde koemestkorrels. Gedurende het bloeiseizoen krijgt hij graag zo nu en dan vloeibare mest. Doe je dit, dan weet je zeker dat je er lang van kunt genieten.

Waar komt de clematis vandaan?

De clematis is een plant die overal in Nederland en in de wereld groeit. De oorsprong van de plant is moeilijk te vinden. Wat wel bekend is, is dat de Europese soorten in de negentiende eeuw in Engeland zijn gekruist met de Chinese varianten. De plant is te herkennen aan een stervormige bloem, waarbij er vier tot acht kelkbladeren om het bloemhoofd groeien en de kroonbladeren ontbreken. De clematis heeft diverse kleuren: van rood en roze tot paars en wit.

Clematis paars

Wist je dat…

  • De naam van oorsprong uit het Grieks komt. De naam betekent rankend, wat slaat op het snelle groeien van de plant.
  • Er ruim driehonderd verschillende soorten clematis zijn? In de Benelux vind je de bosrank en de Italiaanse clematis het vaakst.
  • De roze en lila varianten van de clematis het vaakst terug te vinden zijn in de boeketten.

 

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter

Bloemen laten bezorgen?

Bloemetje Bezorgen is een club van bloemisten die groeiende is. We bezorgen op dit moment nog niet in heel Nederland. Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check. Als we bezorgen op de door jou ingevoerde postcode, sturen we je gelijk door naar de juiste webshop om je bestelling te plaatsen.

 

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw
Je bent nu ingeschreven

Bloemen laten bezorgen?

Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check.

Volg ons op Facebook