Bloem van de maand: Bouvardia

Bouvardia

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Bouvardia.

Bouvardia: de bloem vol enthousiasme

Het is de bloem die symbool staat voor enthousiasme: de bouvardia. Allemaal kleine bloemetjes in de vorm van diamanten. Het zijn bloemetjes waar je eigenlijk meteen vrolijk van wordt als je ze ziet. En….ze doen het goed in boeketten. We vertellen je er graag wat meer over.

Wat tips voor de verzorging van bouvardia

Bouvardia’s worden regelmatig gebruikt in onze boeketten. Zorg ervoor dat ze op schoon water kunnen wennen. Snijd met een scherp mesje een stukje ongeveer 1 cm van de steeltjes af. Ze houden erg van drinken, dus zorg voor voldoende water in de vaas. Verzorg je ze goed, dan staan deze vrolijke bloemen met gemak een dag of 10.

Midden- en Zuid-Amerika

De bouvardia komt oorspronkelijk uit een warm klimaat in Midden- en Zuid-Amerika. De bloem is van oorsprong een struikgewas met kleine bloemetjes. Omdat de bloem symbool staat voor enthousiasme, wordt de bouvardia vaak gebruikt om iets te vieren. In boeketten om iemand te feliciteren kun je deze opvallende bloem dan ook regelmatig terugvinden. Ze zijn er trouwens alleen in de kleuren rood, wit of roze.

Charles Bouvard

De bouvardia is vernoemd naar Charles Bouvard. Hij was de lijfarts van de Franse koning Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. Het was Bouvard die de bloemsoort heeft ontdekt. Hij gebruikte de bouvardia en andere bloemen om medicijnen van te maken. Pas later werd de prachtige bouvardia ook gebruikt in boeketten. Bouvard leefde van 1572 tot 1658. De bouvardia is dus al ongeveer vijfhonderd jaar bekend en nog steeds heel populair.

Wist je dat

  • Gardenia’s en pentas, maar ook koffie, gerelateerd zijn aan de bouvardia?
  • De bouvardia ook wel korte dag plant genoemd wordt? Dit omdat ie in twaalf uur al snel kan groeien en ontwikkelen.
  • Er ongeveer dertig verschillende soorten van de bouvardia zijn.

Delen:

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Volg ons op Facebook

De waardering van bloemetjebezorgen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 2471 reviews.