Black Friday? Nee, wij doen aan Green Friday.

Bloem van de maand: Bouvardia

Bouvardia

Iedere maand staat bij Bloemetje Bezorgen een bloem centraal. We vertellen meer over de historie, hoe je de bloem het beste kunt verzorgen en enkele handige weetjes. Deze keer staat centraal: Bouvardia.

Bouvardia: de bloem vol enthousiasme

Het is de bloem die symbool staat voor enthousiasme: de bouvardia. Allemaal kleine bloemetjes in de vorm van diamanten. Het zijn bloemetjes waar je eigenlijk meteen vrolijk van wordt als je ze ziet. En….ze doen het goed in boeketten. We vertellen je er graag wat meer over.

Wat tips voor de verzorging van bouvardia

Bouvardia’s worden regelmatig gebruikt in onze boeketten. Zorg ervoor dat ze op schoon water kunnen wennen. Snijd met een scherp mesje een stukje ongeveer 1 cm van de steeltjes af. Ze houden erg van drinken, dus zorg voor voldoende water in de vaas. Verzorg je ze goed, dan staan deze vrolijke bloemen met gemak een dag of 10.

Midden- en Zuid-Amerika

De bouvardia komt oorspronkelijk uit een warm klimaat in Midden- en Zuid-Amerika. De bloem is van oorsprong een struikgewas met kleine bloemetjes. Omdat de bloem symbool staat voor enthousiasme, wordt de bouvardia vaak gebruikt om iets te vieren. In boeketten om iemand te feliciteren kun je deze opvallende bloem dan ook regelmatig terugvinden. Ze zijn er trouwens alleen in de kleuren rood, wit of roze.

Charles Bouvard

De bouvardia is vernoemd naar Charles Bouvard. Hij was de lijfarts van de Franse koning Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. Het was Bouvard die de bloemsoort heeft ontdekt. Hij gebruikte de bouvardia en andere bloemen om medicijnen van te maken. Pas later werd de prachtige bouvardia ook gebruikt in boeketten. Bouvard leefde van 1572 tot 1658. De bouvardia is dus al ongeveer vijfhonderd jaar bekend en nog steeds heel populair.

Wist je dat

  • Gardenia’s en pentas, maar ook koffie, gerelateerd zijn aan de bouvardia?
  • De bouvardia ook wel korte dag plant genoemd wordt? Dit omdat ie in twaalf uur al snel kan groeien en ontwikkelen.
  • Er ongeveer dertig verschillende soorten van de bouvardia zijn.

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter

Bloemen laten bezorgen?

Bloemetje Bezorgen is een club van bloemisten die groeiende is. We bezorgen op dit moment nog niet in heel Nederland. Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check. Als we bezorgen op de door jou ingevoerde postcode, sturen we je gelijk door naar de juiste webshop om je bestelling te plaatsen.

 

Blijf op de hoogte van ons avontuur, acties en kortingen

Er is iets mis gegaan, probeer het later opnieuw
Je bent nu ingeschreven

Bloemen laten bezorgen?

Wil je weten of we bezorgen op de door jou gewenste postcode? Doe dan de postcode-check.

Volg ons op Facebook